Onderhoud & Reparatie

Onderhoud van de olieafscheider

Wanneer er geen aandacht wordt besteed aan het onderhoud van de olieafscheider en de leidingen ontstaat er achterstallig onderhoud en heeft het leidingwerk grote kans om verstopt te raken.
Lees hier meer informatie over onderhoud aan olieafscheiders.Leidingwerk olieafscheider schoonspuiten

Als wij de olieafscheider schoonmaken, reinigen wij ook direct het leidingwerk. Zegwaard Olieafscheiders onderscheid zich door de kundigheid van onze chauffeurs. De olieafscheiders van ondernemers die wij onder contract hebben blijven daarom vaak jarenlange goede relaties.
Lees hier meer informatie over de reiniging van olieafscheiders.Olieafscheider reparatie

Zegwaard Rioolbeheer is gespecialiseerd in het repareren van olieafscheiders. Wanneer uw olieafscheider op een moeilijk te bereiken plek is geplaatst of ingebouwd, spreekt het voor zich dat u tijdens de reparatie zo min mogelijk hinder ondervindt.
Lees hier meer informatie over de reparatie van olieafscheiders.Werking van de olieafscheider

Het afvalwater dat is verontreinigd met olieresten wordt door de olieafscheider geleid. Het eerste gedeelte van de olieafscheider bestaat uit een bezinkgedeelte waarin de zwaardere elementen naar de bodem zullen zinken. Door middel van een overloop gaat het overige afvalwater naar het olievang gedeelte van de olieafscheider, dit gedeelte heeft een zodanig grote opvangcapaciteit dat het afvalwater tot rust kan komen.
Lees hier meer informatie over de werking van olieafscheiders.Wet- en regelgeving rond olieafscheiders

Om een goede werking van olieafscheider te waarborgen, zijn vanaf 1990 normen ontwikkeld en vastgesteld waaraan afscheiders moeten voldoen. De normen hebben betrekking op onder meer het ontwerp (waaronder de dimensionering) en het onderhoud van de olieafscheiders.
Lees hier meer informatie over de wet- en regelgeving rond olieafscheiders.VOOR ONDERHOUD PLAATSEN EN LEGEN VAN OLIEAFSCHEIDERS!