Olieafscheider plaatsen

Capaciteitsberekening olieafscheider

Het criterium voor het plaatsen van een olieafscheider, is de hoogte van de olieconcentratie in het afvalwater van uw bedrijf. Voor het bepalen van de capaciteit van de olieafscheider, is het aantal toestellen met lozingspunten en schrobputten noodzakelijk. Aan de hand van deze gegevens kan door ons een capaciteitsberekening gemaakt worden om de capaciteit van de olieafscheider te bepalen.Olieafscheider plaatsen

Een olieafscheider plaatsen is een vak, waar weinig bedrijven in gespecialiseerd zijn. Na jarenlange ervaring in het legen van olieafscheiders, heeft de firma Zegwaard Rioolbeheer besloten zich te gaan specialiseren in het plaatsen en onderhouden van olieafscheiders. Tijdens het legen van de olieafscheiders, ontdekten onze vacuümwagenchauffeurs, dat een olieafscheider vaak lekte of aan onderhoud onderhevig was. Aangezien het een milieudelict is, als er olie in het riool of in de grond terecht komt, maken onze chauffeurs hier melding van bij u. Er wordt contact met u opgenomen voor een vrijblijvende offerte, zodat u een wettelijke boete kan voorkomen.Normen voor olieafscheiders

Bij het plaatsen van nieuwe olieafscheiders zijn de volgende normen van toepassing:
• De nieuwe NEN-EN 858-1 en -2 normen
• De oude NEN-EN normen
• Belangrijk verschil in de nieuwe normen is de capaciteitsberekening. Bij toepassing van de berekening volgens de NEN-EN norm, dient een onderneming in een aantal gevallen een grotere afscheider te plaatsen, dan bij hantering van de oude berekening van de Nen-norm.

De overgangsregeling is zodanig dat de bestaande olieafscheiders blijven voldoen.Vakkundig personeel

Zegwaard Rioolbeheer heeft een groot machinepark wat gespecialiseerd is in het plaatsen van olieafscheiders. Al onze chauffeurs en machinisten zijn in het bezit van de benodigde papieren (kraan en hijsbewijzen), waardoor alle plaatsingen worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van de VCA.Wilt u gratis advies of meer informatie over de oplossingen die Zegwaard Olieafscheiders ook uw bedrijf kan bieden?

Wilt u vrijblijvend advies over de diensten van Zegwaard Olieafscheiders of wilt u een afspraak maken met één van onze vakkundige medewerkers? Neem direct contact op via 015 - 262 61 61 of info@zegwaard.nl.

De plaatsing van uw olieafscheider is in goede handen bij Zegwaard Rioolbeheer!VOOR ONDERHOUD PLAATSEN EN LEGEN VAN OLIEAFSCHEIDERS!