Olieafscheider legen

Legen van olieafscheiders

Elk bedrijf, welke wettelijk verplicht is een olieafscheider en slibvangput te hebben, dient ervoor te zorgen dat de olieafscheider en de slibvangput tijdig worden geleegd en gereinigd. Ook dient het bedrijf geconstateerde gebreken zo spoedig mogelijk te verhelpen, om zo een goede werking van een olieafscheider en slibvangput te waarborgen, daarnaast geldt een onderhoudsfrequentie van minimaal elke zes maanden. Bij dit onderhoud dient onder andere te worden bekeken of de olieafscheider nog goed werkt en of deze geen gebreken vertoont.
Het tijdstip van het verwijderen van afgescheiden zand, slib en olie is mede afhankelijk van de norm grootte. Vaak blijkt, dat lediging noodzakelijk is als het volume van de slibvangput voor meer dan 50% is gevuld of als de opslagcapaciteit van de olieafscheider voor 80% is gevuld. Naast het zo nodig verwijderen van het zand, slib en olie moet het bedrijf de olieafscheider minimaal één keer per jaar laten onderzoeken op aantasting en andere gebreken. Het bedrijf dient de resultaten van lediging en onderhoud vast te leggen.Gecertificeerd bedrijf

De olieafscheider mag alleen geplaatst en gebruikt worden conform de voorschriften die vermeld zijn in de norm NEN-EN 858-1:1992.
Daarnaast mag uw olieafscheider alleen geleegd worden door een gecertificeerd bedrijf, zoals Zegwaard Rioolbeheer. Zegwaard Rioolbeheer heeft alle benodigde vergunningen om uw olieafscheider op een vakkundige wijze te kunnen legen. Zegwaard Rioolbeheer zorgt er tevens voor dat de inhoud van de geleegde olieafscheider op milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt.Goed opgeleid personeel op de vacuümwagens

Op dit moment hebben wij 5 vacuümwagens rijden met een capaciteit van 12m3 per voertuig. Voordat een nieuwe chauffeur plaats kan nemen op de vacuümwagen zal er eerst een opleiding van circa 3 maanden door hem of haar worden ondergaan.

Wij proberen ons personeel van onder naar boven te laten doorstromen, zodat er een heleboel kennis in ons bedrijf gehandhaafd blijft. De meeste medewerkers beginnen op de verstoppingen en stromen na verloop van tijd door naar chauffeur vacuümwagen en gaan daarna naar de planning. Op deze manier weten onze medewerkers precies hoe een olieafscheider werkt en hoe zij iedere soort olieafscheider vakkundig kunnen legen en schoonmaken.Onderhoudscontract voor het legen van olieafscheiders

Een onderhoudscontract voor het periodiek legen van de olieafscheider is de meest gemaakte keuze door onze bestaande klanten. Door middel van een onderhoudscontract wordt de levensduur van de olieafscheider aanzienlijk verlengt, tevens werkt periodiek legen en onderhoud kostenbesparend.
Onverwachte verstoppingen en andere storingen worden hierdoor tot een minimum beperkt. Doordat wij onze routes efficiënt kunnen combineren, worden de kosten van een onderhoudscontract nog aantrekkelijker. Wij bieden u geheel vrijblijvend de mogelijkheid van een onderhoudscontract aan voor het legen en reinigen van uw olieafscheider. Deze service is en te allen tijde opzegbaar. U bent daarom nergens aan verbonden en u zit ook niet automatisch vast aan een eventuele prijsverhoging.

Indien u gebruikt maakt van ons onderhoudscontract, wordt u automatisch opgenomen in het planningssysteem van Zegwaard Olieafscheiders.
Vanzelfsprekend houden wij rekening met uw voorkeuren qua dag en tijdstip.
In overleg wordt de frequentie van het ledigen bepaald. Als blijkt dat de olieafscheider te veel/ weinig wordt geledigd, zullen wij contact opnemen om zo de frequentie aan te passen. Zo bent u altijd gewaarborgd van het tijdig ledigen van uw olieafscheider, waardoor een goede werking van de olieafscheider gegarandeerd is.Voordelen van een servicecontract

Hieronder zetten we graag de vele voordelen van een onderhoudscontract aan uw olieafscheider overzichtelijk op een rij:
• Ten allen tijden opzegbaar, u zit dus nergens aan vast.
• U komt automatisch in het planningsysteem terecht, waardoor de olieafscheider altijd op tijd wordt geleegd.
• Wij houden rekening met uw voorkeur betreffende dag-tijdstip van reiniging.
• Vooraf afgesproken vaste prijzen, dus geen onverwachte verrassingen of prijsstijgingen.
• Zegwaard Rioolbeheer heeft moderne machines met de nieuwste technieken, waardoor de overlast beperkt blijft.
• Snelle service bij onverwachte verstoppingen.
• Lediging door een erkend inzamelingsbedrijf.
• Jarenlange ervaring, expertise en knowhow door goed opgeleid representatief personeel.Gratis advies over het legen van olieafscheiders

Neem direct contact op met ons op nummer 015 - 262 61 61 en maak een afspraak met één van onze vakkundige medewerkers of stuur een e-mail naar info@zegwaard.nl voor het maken van een afspraak of meer informatie.

Laat uw olieafscheider legen door Zegwaard Rioolbeheer, zodat u zich daar geen zorgen meer over hoeft te maken!VOOR ONDERHOUD PLAATSEN EN LEGEN VAN OLIEAFSCHEIDERS!